Popularna oznaka
3

Asusov ROG gejming telefon bit će predstavljen u junu

Klix.ba
Gejming telefon kompanije Asus iz linije Republic of Gamers (ROG) je najnoviji pametni telefon u seriji gejming telefona objavljenih ili najavljenih u prethodnom periodu, piše GSM Arena.

Prvo je krajem 2017. godine predstavljen Razer Phone, nakon čega su ove godine uslijedili Xiaomi Black Shark i ZTE Nubia Red Magic. Informacije o Asusovom ROG gejming telefonu, pak, treba uzeti s rezervom budući da ništa još zvanično nije potvrđeno. No, tako to isprva biva sa svim modelima telefona.

U svakom slučaju, dodavanje "gaming" oznake uobičajeno znači dobru prodaju bez obzira na to o kojoj vrsti proizvoda je riječ, a ista situacija je i sa telefonima.

Takođe, ima smisla da Asus uđe u ovaj segment tržišta, a prema izvorima, tajvanska kompanija će svoj gejming telefon najaviti tokom Computexa (od 5. do 9. juna). Specifikacije uređaja nisu poznate, ali nije teško pogoditi osnovni hardver.

Očekuje se najnoviji Qualcommov Snapdragon 845 čipset, uparen sa 8GB RAM-a i displej sa visokom stopom osvježavanja za glatko gejming iskustvo (vjerovatno oko 120Hz, a možda čak i 144Hz).

Naravno, cijena uređaja će biti jedna od najbitinijih stavki kako bi telefon mogao da ostvari uspjeh na tržištu.