Očekuju se tri modela
14

Asus ROG Phone 8 serija stiže 9. januara: Najnoviji Snapdragon procesor i do 24 GB RAM-a

D. B.
Asus je zvanično potvrdio datum dolaska serije mobitela ROG Phone 8.

Asus ROG Phone 7 serija je predstavljena u aprilu ove godine, a uključuje ROG Phone 7 i ROG Phone 7 Ultimate. Međutim, nadolazeća serija bi trebala sadržavati osnovni model ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro i ROG Phone 8 Ultimate.

Prethodni izvještaji su otkrili nekoliko detalja o nadolazećim uređajima, dok je kompanija potvrdila informacije o procesoru, a sada je poznat i datum predstavljanja nove serije, kao i lansiranja uređaja na tržište.

ROG Phone 8 serija će biti predstavljena na Consumer Electronics Showu (CES) u Las Vegasu 9. januara 2024. godine. Prodaja na kineskom tržištu će započeti 16. januara. Na teaseru se vidi jedan od nadolazećih modela s redizajniranim pravouganim modulom kamere, koji je viđen na ranijem teaseru s USB portom smještenim sa strane.

Asus je ranije saopćio da će modele iz ROG Phone 8 serije pokretati Qualcommov najnoviji Snapdragon 8 Gen 3 proesor, a pojavila se i informacija da će model ROG Phone 8 Ultimate imati do 24 GB RAM-a te koristiti operativni sistem Android 14 sa ROG UI korisničkim interfejsom. Također, najavljena je podrška 65W brzog punjenja te 5G povezivosti.

Jedan od novih modela, osnovni ili Pro, imat će do 16 GB RAM-a.

Vezani članci