Prodaja u septembru
6

Asus predstavio Zephyrus S, svoj najtanji laptop za gamere

Klix.ba
Kompanija Asus je predstavila Zephyrus S, svoj novi laptop za gamere.

Radi se o laptopu koji je ujedno i najtanji ovakav uređaj koji je proizvela kompanija Asus. U ponudi će biti dva modela Zephyrusa S.

Prvi će koštati 2.199 dolara, a posjeduje GTX 1070 Max Q grafičku kartu, Core i7 procesor osme generacija, 16 GB RAM-a, 15,6-inčni 114Hz Full HD ekran te 512 GBM NVMe memorije.

Druga verzija sa istim konfiguracijama će koštati 2.099 dolara, ali će imati GTX 1060 grafičku karticu i HDD od 1 TB.

Estetskih promjena nema puno u odnosu na prethodne modele Zephyrus i Zephyrus M, ali su među njima tanje ivice i kućište, manji ram i desno pozicionirani touchpad. Kućište je napravljeno od magnezija, aluminija i plastike.

Za hlađenje se brine poboljšani Active Aerodynamic System koji osigurava bolji protok zraka zahvaljujući većim brojem oštrica ventilatora.

Laptop dolazi s novom centralnom aplikacijom Armoury Crate koja se koristi za podešavanje osvjetljenja, performansi i ventilatora. Prethodno je za ista podešavanja bilo potrebno više aplikacija.

Prodaja Asusa Zephyrus S sa 1070 grafičkom karticom počinje 31. augusta putem Amazona po cijeni od 2.199 dolara. Verzija s GTX 1060 karticom će biti dostupna sredinom oktobra za 2.099 dolara.