Prvi put
7

Appleovi novi iPhonei bi mogli imati dva SIM slota

Klix.ba
Kompanija Apple će u srijedu predstaviti nove modele svog iPhonea, a oni bi, prema pisanju kineskih medija, trebali imati dva slota za SIM kartice.

Već smo čuli špekulacije o tome da će novi iPhonei podržavati dvije SIM kartice, a ovaj novi izvještaj dodatno učvršćuje tu tezu.

China Mobile je objavio ilustraciju jabuke (Appleov logo) s dvije SIM kartice zabodene u nju. U gornjem dijelu piše "Novi Apple s dva SIM-a", dok dodatni tekst navodi prednosti dva SIM slota.

Procurila je i reklama China Telecoma koja priklazuje novi iPhone s dvije SIM kartice te s porukom "Novi iPhone stiže uskoro, dual SIM podrško, čekao sam te". Smartphone je drugačiji od onog koji smo vidjeli na ranije objavljenoj fotografiji.

Postoje i drugi pokazatelji koji govore da bi iPhone zaista mogao podržavati dvije SIM kartice, a jedan od njih je kod u iOS-u 12 beta koji se odnosi na dual SIM podršku te drugi fizički SIM slot. Špekulacije iz jula govore da će Apple predstaviti iPhone X Plus sa 6,5-inčnim OLED ekranom i dual-SIM podrškom.

S obzirom na to da su informacije stigle od China Telecoma i China Mobilea, moguće je da će iPhonei sa dva SIM slota biti namijenjeni kineskom tržištu.

Dual SIM slotovi su prisutni već godinama na uređajima s Androidom, ali bi za iPhone bili novitet.

Vezani članci