Appleove AR naočale bi mogle biti dodatak iPhoneu umjesto headseta

Klix.ba
10.3.2019. u 11:18
10
5
Appleove AR naočale bi mogle biti dodatak iPhoneu umjesto headseta
10
Appleove AR naočale bi mogle biti dodatak iPhoneu umjesto headseta
O Appleovom AR headsetu se posljednji put govorilo kao o odvojenom uređaju s vlastitim procesorom, no sada se čini da bi AR slušalice ipak trebale postati dodatak za iPhone.
Analitičar firme TF Securities Ming-Chi Kuo vjeruje da bi Apple mogao predstaviti AR naočale 2020. godine. One bi radile uglavnom kao ekran, dok bi funkcijom ovisile o iPhoneu s kojim bi bile povezane bežičnim putem.

Kuo je ranije odlično prognozirao poteze Applea, a sada kaže da bi kompanija mogla početi proizvoditi AR naočake u četvrtom kvartalu ove godine kako bi se pripremila za prodaju naredne godine. Međutim, eventualni problemi bi mogli odgoditi proizvodnju za drugi kvartal 2020. godine.

VR naočale bi imale mnogo smisla za Apple, a direktor kompanije Tim Cook je nekoliko puta izrazio optimizam u vezi toga šta AR tehnologija može učiniti u budućnosti.

Ipak, o naočalama se malo toga zna. Vjeruje se da bi mogle ponuditi AR i VR iskustva, ali nije jasno kako jer se radi o različitim stvarima, AR oomogućava da budete prisutni u realnosti, dok vas VR vodi u virtualni svijet i isključuje vas iz realnog svijeta.

AR naočale bi mogle koristiti i svoj rOS te imati vlastiti app store.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: