Ponovo dostupna
7

Appleova igra Texas Hold'em se vraća na iPhone povodom 10. godišnjice App Storea

D. B.
Appleova igra Texas Hold'em se pojavila prije više od 11 godina na iPhoneu kao prva igra ikad prodana na App Storeu, a sada se vraća u osvježenoj verziji koja je kompatibilna s modernim iPhoneima.

App Store stranica za Texas Hold'em navodi da je update plasiran u svrhu proslave 10. godišnjice App Storea. To je čudno jer je 10. godišnjica App Storea bila prošle godine.

Novi update donosi nove karaktere, modernizovane vizuale i nadogradnju za 64-bitnu arhitekturu koju je Apple lansirao s iOS-om 11, zajedno s podrškom za mnogo veće ekrane koje Appleovi uređaji danas imaju u poređenju s onim iz 2008. godine.

Texas Hold'em je igra s bogatom historijom. Prvobitna verzija je bila jedna od prvih igara za iPad 2006. godine, a Apple ju je nastavio koristiti kako bi pokazao developerima kakve vrste igara se mogu napraviti korištenjem Appleovog SDK alata i kako iPhoneov touch interfejs može biti korišten za nova iskustva igranja igara. Nakon toga više nije bilo updatea za Texas Hold'em, igru koja je naposljetku uklonjena s App Storea 2011. godine, ali se sada vratila.