Izašla puna verzija
0

Appleov Safari 4 - najbrži browser na svijetu

Sarajevo-x.com
Foto: Apple
Foto: Apple
Kompanija Apple je izdala punu verziju internet browsera Safari 4 za Mac OS X i Windowse, tako da korisnici napokon mogu skinuti konačnu verziju ovog browsera.

Safari 4 donosi značajan broj naprednijih sigurnosnih mjera te brojne nove opcije u odnosu na prethodnu verziju od kojih se ističe Cower flow pregledanje historije i boomarksa, te mnoga bolja prilagođenost Windowsima, kao što su tabovi na uobičajenim mjestima, te upotreba standardnih Windows fontova (uz mogućnost korištenja i Appleovih).

Novi browser također je četiri puta brži od prethodnika, kao i od konkurentskih browsera tako da je već dobio laskavi epitet 'najbržeg browsera na svijetu'.

Uz spomenute prednosti, Safari 4 ima novi engine pod imenom Nitro koji je u JavaScriptu čak osam puta brži od Internet Explorera 8 i četiri puta brži od FireFoxa 3, uz brže učitavanje samih stranica.

'Safari je browser, Safari je platforma. Safari je otvoreni poziv u inovaciju. Na MAC-u, PC-u, iPhoneu ili iPodu - Safari je najbolji način da doživite internet', pohvalili su u Appleu svoj novi browser.

Više detalja o Safari 4 browseru možete pronaći ovdje.