Isplati se čekati
5

Appleov redizajnirani Mac Pro stiže tek naredne godine

Klix.ba
Mac Pro (Foto: Apple)
Mac Pro (Foto: Apple)
Appleov dugoočekivani redizajnirani Mac Pro neće stići na tržište prije 2019. godine, potvrdili su iz američkog tehno giganta u razgovoru za Tech Crunch.

Informacije o redizajniranju uređaja Mac Pro kompanija je otkrila u aprilu prošle godine. Brojni ljubitelji Applea željno su iščekivali novi Mac Pro model u ovoj godini, ali to se neće desiti.

"Želimo biti transparentni i otvoreno komunicirati s našim korisnicima. Zbog toga želimo da znaju kako Mac Pro stiže naredne godine", rekao je Tom Boger, direktor marketinga hardverskih Mac proizvoda u Appleu.

Međutim, Boger ističe kako će se čekanje isplatiti jer Apple mijenja nekoliko važnih specifikacija u uređaju. Novi Mac Pro će imati Pro Workflow Team koji će pomoći u optimiziranju hardvera i softvera. Ovaj tim će poboljšati 3D animacije, programe za obradu videa i muzike, omogućiti bolje vizuelne efekte i slično.

Mac Pro nije bio nadograđen još od 2013. godine. Zasad još nije poznat tačan datum predstavljana novog Mac Proa, kao ni njegova eventualna cijena.

Vezani članci