Video postao viralan
66

Appleov inžinjer otpušten nakon što je njegova kćerka snimila iPhone X u kampusu kompanije

Klix.ba
Kompanija Apple otpustila je s posla jednog inžinjera nakon što je njegova kćerka na YouTubeu prikazala mobitel iPhone X prije nego je on uopće predstavljen.

Amelia Peterson prošle sedmice je objavila video u kojem je prikazala kako posjećuje oca u Appleovom kampusu gdje je dobila priliku vidjeti još neobjavljeni iPhone X. Njen video brzo se proširio internetom te stigao i do predstavnika Applea.

U novom videu ona kroz suze objašnjava kako je njen otac oštetio Apple kompaniju dozvoljavajući joj snimanje unutar kampusa tehno giganta. Iz Applea su tražili uklanjanje videa, ali bilo je kasno s obzirom da se video veoma brzo proširio internet prostorom.

Amelijin video mnogima možda izgleda naivan, ali na njemu je prikazan iPhone X s posebnim QR kodovima koji mogu vidjeti samo zaposleni. U videu su također prikazane i bilješke s kodnim nazivima neobjavljenih Appleovih proizvoda. Inače, snimanje u Appleovom kampusu je striktno zabranjeno, tako da video na kojem je prikazan neobjavljeni model iPhonea predstavlja potpuno kršenje pravila.

Slična situacija zadesila je uposlenika Microsofta prošle godine koji je dobio otkaz kada je njegov sin na internet postavio fotografiju Xboxa 360 prije njegovog predstavljanja.

Iz Applea se još nisu oglasili nakon otpuštanja inžinjera i Amelijinog videa koji je postao viralan.