Jeftiniji model
22

Appleov 4,7-inčni iPhone SE mogao bi biti pušten u prodaju iduće sedmice

Dž. L.
Foto: James Bareham/The Verge
Foto: James Bareham/The Verge
Apple-ov predstojeći 4,7-inčni ljubimac o kojem se dugo priča, predstavljen je na App Storeu i nosi naziv iPhone SE. Iako su mnogi sumnjali da će Apple odgoditi prodaju ovog modela zbog otkazivanja događaja zakazanog za 31. mart, moguće je da će se pojaviti u prodaji već iduće sedmice.

Appleove trgovine širom svijeta su zatvorene, dok globalna industrija i maloprodaja praktično stoje u mjestu. Apple je nedavno poslao svoje radnike kući odakle završavaju uređaje u proizvodnji, pa je moguće da su određene količine iPhonea SE već sklopljene.

Već mjesecima kruže glasine o novom iPhoneu veličine 4,7 inča. Iako poznati analitičari uglavnom uspiju prikupiti sve informacije o nadolazećim tehnološkim uređajima njihovog zvaničnog predstavljanja, tako nije bilo u slučaju sa iPhone SE.

Originalni iPhone SE izašao je u martu 2016. godine i u osnovi to je bio uređaj kod kojeg je Apple u kućište iPhone 5 ugurao specifikacije modela iPhone 6S iz 2015. godine. Pojedine glasine kažu da će nadolazeći 4,7-inčni iPhone SE ustvari biti iPhone 9 u tijelu iPhonea 8.

Verge prenosi izvještaje 9to5Mac koji uključuju pojedinosti o iPhoneu SE. Navodno će ovaj model biti dostupan u bijeloj, crnoj i crvenoj boji s opcijama za pohranu od 64 GB, 128 GB i 256 GB. Očekuje se da će uređaj biti opremljen ​​A13 procesorom, dok su informacije o cijenama još uvijek nepoznate. Pretpostavlja se da će koštati između 350 i 399 dolara.
Foto: App Store Screenshot
Foto: App Store Screenshot

Model iPhone SE ima Belkin zaštitu ekrana od kaljenog stakla, nazvanu InvisiGlass Ultra Screen Protection. Ova zaštita sada je u prodaji za 39,95 dolara.

Vezani članci