Novi model
18

Apple Watch 3 više ne ovisi o iPhoneu, može se sam spojiti na internet

Klix.ba
Ukoliko razmišljate o kupovini pametnog sata, svakako biste se trebali upoznati s novim modelom sata Apple Watch 3 koji više ne ovisi toliko o iPhoneu, za razliku od njegovih prethodnika.

Iako se vanjski izgled najprihvaćenijeg pametnog sata na svijetu nije posebno promijenio, unutrašnje specifikacije donose neke ključne novosti.

Apple Watch 3 je opremljen sa 70 posto bržim pogonskim čipom, boljim GPS-om te LTE čipom kojim se distancirao od iPhonea. To znači da se sat samostalno povezuje na internet gdje god imate mrežnu pokrivenost. Još jedna vijest jeste kako Apple Watch 3 dijeli isti broj kao i vaš iPhone.

Apple Watch 3 je dostupan u dvije veličine s istom širinom remena kao i prethodni modeli. Dijagonala četvrtastog zaslona iznosi 1,6 inča. Ono što bi moglo i dalje smetati korisnicima jeste što Apple Watch 3 ne podržava stalnu uključenost zaslona zbog čega ga morate paliti ili privući licu kako biste vidjeli koliko je sati.

Novi Appleov pametni sat je otporan na vodu, a prvi put je u njega ugrađen i altimetar.

Jedna verzija sata ima osam gigabajta memorije, a druga 16 gigabajta. Tako im se razlikuju i cijene. Apple Watch 3 s više memorije košta 399 dolara, a drugi s manje memorije 329 dolara.