|

Apple upozorio korisnike iPhonea 5 da preuzmu iOS 10.3.4

Apple upozorio korisnike iPhonea 5 da preuzmu iOS 10.3.4
10
D. B.
28.10.2019. u 16:26
11
komentara
10

dijeljenja
Apple upozorio korisnike iPhonea 5 da preuzmu iOS 10.3.4
Ukoliko još uvijek koristite iPhone 5, onda biste trebali provjeriti da li koristite iOS 10.3.4.
Kompanija Apple je upozorila korisnike iPhonea 4 da trebaju preuzeti iOS 10.3.4 do 3. novembra, jer u suprotnom rizikuju da njihov uređaj postane nefunkcionalan. Radi se o problemu povezanom s GPS sistemom uređaja i održavanju tačne GPS lokacije.

Apple koristi GPS za datum i vrijeme, a kako bi se nastavili pravilno pokazivati na smartphoneu i služiti za druge funkcije, nadogradnja je neophodna.

"Ukoliko ne izvršite nadogradnju, to može dovesti do prekida funkcija koje se oslanjaju na tačan datum i vrijeme uključujući App Store, iCloud, email i web browsing", saopćeno je iz Applea.

Također, oni koji koriste Appleove uređaje iz 2012. godine i starije poput četvrte generacije iPada Wi-Fi + Cellular, iPhonea 4S i nekoliko starijih iPada također trebaju nadograditi softver, odnosno preuzeti najnovije verzije dostupne za njihove uređaje.

Za nadogradnju softvera odaberite Settings - General - Software Update. Ukoliko to ne učinite do 3. novembra, rješenje će biti manuelno priključivanje uređaja na kompjuter, a nakon toga i nadogradnja.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...