{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apple testira iPhone s ekranom od šest inča

6.9.2013. u 08:28
0
14
Apple testira iPhone s ekranom od šest inča
0
Apple testira iPhone s ekranom od šest inča
Kompanija Apple je započela testiranje iPhonea s ekranima od 4,8 i 6 inča, objavio je Wall Street Journal.
Apple je posebno zainteresovan za 4,8-inčne ekrane, ali se takav iPhone na tržištu neće pojaviti ove godine, jer je kompanija već pripremila svoj popularni smartphone, koji je iste veličine kao i aktuelni.

Ovaj potez Applea uopće nije iznenađenje, jer se očekivalo da će kompanija posegnuti za većim ekranima. Međutim, pitanje je da li će se takav iPhone naći u prodaji i koju će veličinu ekrana imati.

Kada je riječ o prvih pet modela iPhonea, Apple se odlučio za 3,5-inčne ekrane, a prošle je godine predstavio iPhone 5, koji je dobio ekran od 4 inča, dok su iPhone 4 i 4S imali 3,5-inčne ekrane.

Bit će interesantno vidjeti da li će Apple proširiti svoju ponudu smartphonea i ponuditi ih sa ekranima od 3,5, 4, 5 i 6 inča.

Apple je posljednji veliki proizvođač smartphonea koji još uvijek prodaje uređaje s manjim ekranima, dok većina drugih proizvođača već koristi 4,5 i 4,7-inčne ekrane. Čak i HTC-ov "mini" smartphone ima 4,3-inčni ekran, koji je veći od iPhonea.

Još uvijek nije poznato da li je i koliko je Apple izgubio prodajom smartphonea s manjim ekranima u odnosu na konkurente. Kompanija Samsung je postigla veliki uspjeh prodajom smartphonea s velikim ekranima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: