Stižu novi uređaji
5

Apple razvija sedmu generaciju iPoda Touch i nove iPade

Klix.ba
Četiri nova modela iPada i potencijalna sedma generacija iPoda Touch pronađeni su u kodu nadolazećeg iOS-a 12.2, dok je sedam novih iPada pronađeno u registracijskim informacijama u bazi podataka Euroazijske ekonomske komisije.

Programer Steven Troughton-Smith je u kodu iOS-a 12.2 pronašao četiri nova modela iPada, od iPada 11.1 do iPada 11.4. Dva iPada podržavaju samo Wi-Fi konekciju, dok su preostala dva Cellular modeli. Pomenuti programer je na Twitteru objavio da bi novi uređaji mogli biti iPad mini modeli i iPadi s 9,7-inčnim ekranima. Čini se da nijedan od ovih uređaja nema Face ID tehnologiju.

Osim toga, spominje se i iPod 9,1 koji bi mogao biti nova generacija iPoda Touch s obzirom na to da se šesta generacija ovog uređaja naziva iPad 7,1. Sve što znamo o uređaju jeste da vjerovatno nema Touch ID i Face ID tehnologiju.

Novi brojevi modela podupiru glasine da Apple planira sedmu generaciju iPoda Touch, još jedan 9,7-inčni iPad te novi iPad mini. Peta generacija iPada mini bi se trebala pojaviti ove godine, možda s A9 procesorom.

Istovremeno, sedam novih iPada koje je Apple registrovao prošle sedmice uključuju četiri uređaja o kojima je Troughton-Smith pisao na Twitteru. Svih sedam modela su novi, tako da Apple možda ima još ponekog asa u rukavu osim četiri nova tableta.