Uređaji i za one koji nisu bogati
0

Apple radi na jeftinijem iPhoneu?

Sarajevo-x.com
Glavni operativni direktor Applea, Tim Cook, izjavio je da njegova kompanija ne želi da njihovi proizvodi budu isključivo namijenjeni bogatašima. Upravo zbog ove izjave mediji nagađaju da bi Apple sutra na konferenciji mogao objaviti da rade na takozvanom iPhoneu Nano, koji bi bio mnogo jeftiniji od originalnog mobilnog telefona.

Apple se priprema za sutrašnji veliki događaj na kojem bi trebala biti predstavljena druga verzija iPada, tablet računara. No, Cook je izjavio da Apple ima velike planove i sa iPhoneom.

Analitičar Toni Sacconaghi objavio je bilješku u kojoj navodi da Tim Cook, koji mijenja Steveja Jobsa na mjestu šefa kompanije, ima namjeru iPhone učiniti dostupnim svima, prenosi Daily Telegraph.

Inače, glasine da bi se na tržištu mogao pojaviti takozvani iPhone Nano, koji bi bio mnogo jeftiniji od iPhonea, već dugo kolaju u medijima.

Mnogi smatraju da bi iPhone Nano bio mnogo manji i lakši uređaj od iPhonea 4 s minimalnim mogućnostima pohrane podataka.

Time bi iPhone Nano bio jeftiniji, a samim time i dostupniji ljudima koji nemaju finansijske mogućnosti da "prate" tehnološka dostignuća.

Niko iz Applea nije želio komentarisati ove navode.