Sedmično po milion
36

Apple proizvodi i distribuira zaštitne vizire za medicinske radnike

A. B.
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Direktor Applea Tim Cook na Twitteru je objavio nove poduhvate u vezi s koronavirusom rekavši da se ova kompanija odlučila na proizvodnju i distribuciju zaštitnih vizira za medicinske radnike.

Kako piše The Verge, Apple je okupio dizajnere proizvoda, kao i inžinjere i timove za pakovanje i distribuciju.

Tim Cook je te nove informacije potvrdio u videu na Twitteru pokazujući jedan od vizira.

Također, Apple je prikupio i više od 20 miliona zaštitnih maski i u komunikaciji je s vladama država kako bi se one dostavile tamo gdje je najpotrebnije.

Govoreći o vizirima, Tim Cook je naglasio kako je prva isporuka već obavljena prošle sedmice u bolnicu Kaiser u dolini Santa Klara u SAD-u te da je reakcija ljekara bila iznimno pozitivna.

"U pakovanjima koje šaljemo nalazi se po 100 vizira, svaki od njih se sastavlja za manje od dvije minute i u potpunosti se može podesiti. Materijale za proizvodnju nabavljamo u SAD-u i Kini", dodao je Cook.

Apple planira isporučiti više od milion vizira do kraja ove sedmice i svake naredne također po milion. Do sada ih je ova kompanija distribuirala širom SAD-a, ali uskoro planira dostave proširiti i u druge zemlje.

"Naš fokus je na jedinstvenim načinima pomoći. Apple će nastojati hitno udovoljiti osnovnim potrebama zdravstvenih radnika i u obimu koji je moguć u ovakvim okolnostima", zaključio je Tim Cook.