Tehnologija
11

Apple otkriva detalje o iPhoneu 5 na konferenciji 11. juna?

Klix.ba
Apple je objavio datum svoje godišnje konferencije, a to je 11. juni. Odmah nakon toga su se proširile glasine da će kompanija otkriti detalje o nestrpiljivo očekivanom iPhoneu 5.

Worldwide Developers konferencija će biti održana u San Francisu. Na njoj tradicionalno budu predstavljeni Appleovi uređaji, a za juni ima nekoliko mogućih opcija, kao što su Appleov iTV, iPad Mini od sedam inča i, naravno, iPhone 5.

Nakon smrti susonivača kompanije Stevea Jobsa, direktor Tim Cook će voditi konferenciju i obratiti se prisutnima. Govorit će o budućnosti Applea, nadolazećim uređajima i promjenama operativnih sistema Mac i iOS.

Spekuliše se da će iPhone 5 biti predstavljen ove jeseni, s obzirom na posljednje informacije o narudžbama Applea upućenim proizvođačima, kao i na činjenicu da je iPhone 4S predstavljen u oktobru prošle godine. Prethodni modeli iPhonea su predstavljani tokom ljetnih mjeseci, ali je malo vjerovatno da je novi iPhone spreman za predstavljanje, bez obzira na to koliko kompanija dobro čuva svoje tajne.

Entuzijasti iPhonea se nadaju barem nekim informacijama o novom iPhoneu.

Prije nekoliko sedmica je kompanija Apple registrovala domenu iPhone5.com. Priča se kako je Jobs radio na novom modelu čak i kada je bio na bolovanju. Kompanija je nešto kasnije naručila nešto veće ekrane u odnosu na one koje ima aktuelni model. To je uzrokvalo glasine da će novi iPhone imati ekran veličine četiri inča, što znači povećanje od 30 posto.

Uređajima sa operativnim sistemom Android, quad-core procesorima i ekranima veličine gotovo pet inča, kao što su HTC One X i Samsung Galaxy S3, izvršen je pritisak na Apple da svojom inovacijom unese revoluciju na tržište.

Vezani članci