Konačna odluka
2

Apple odustao od bežičnog punjača AirPower

Klix.ba
Kompanija Apple je odlučila odustati od svog bežičnog punjača AirPower jer bi bilo "teško održati visoke standarde kompanije" za ovaj uređaj, piše TechCrunch.

"Nakon mnogo uloženog truda smo zaključili da AirPower neće zadovoljiti naše visoke standarde te smo odlučili otkazati projekt. Izvinjavamo se onima koji su se radovali novom uređaju. Nastavljamo vjerovati da je budućnost 'bežična' te smo posvećeni unapređenju iskustva bežične tehnologije", saopćeno je iz Applea.

Punjač AirPower je najavljen tokom eventa održanog u septembru 2017. godine kada je Apple predstavio bežično punjenje kao novu mogućnost koju je donio iPhone X. U to vrijeme je Apple saopćio da se prodaja punjača očekuje 2018. gdoine, no nakon toga je uslijedila 18-mjesečna tišina.

Apple je također obećao interesantne mogućnosti punjača uključujući punjenje do tri uređaja istovremenu, a to su Apple Watch, AirPod slušalice i iPhone. Ova unikatna tehnologija bi funkcionisala i bez potrebe da korisnik postavi uređaje na određena mjesta na punjaču, a softver za iPhone bi pokazivao trenutno stanje sva tri uređaja odjednom.

No, nakon više od 550 dana, jasno je da najavljeni punjač nećemo vidjeti u skorije vrijeme.