Stiže naljeto
10

Apple obećava potpuno novo iskustvo korištenja kreditne kartice uz Apple Card

Klix.ba
Foto: Apple
Foto: Apple
Tehno gigant Apple najavio je novu Apple Card koja obećava potpuno novo iskustvo korištenja kreditne kartice uz jednostavnije aplikacije, bez naknada, niže kamatne stope i bolje pogodnosti.

Kako bi dobili Apple karticu, korisnici će se moći prijaviti na svom iPhoneu putem aplikacije Apple Wallet i dobiti digitalnu karticu koju mogu koristiti tamo gdje je prihvaćen Apple Pay.

Korisnici će također putem aplikacije moći pratiti svoju kupovinu te provjeriti kada je njihov račun naplaćen. U suštini, ovo će biti digitalna kartica bez ikakvog broja, datuma isteka ili potpisa. Sve te informacije o autorizaciji spašavat će se direktno u aplikaciji Apple Wallet.

Apple takođe kaže da će koristiti mašinsko učenje i svoje mape za označavanje online trgovina iz kojih korisnici mogu kupovati, a proizvodi će biti raspoređeni u kategorijama.

Kako kruže glasine, Apple se također udružuje sa Goldman Sachs te sa Mastercard obradom plaćanja.

Pored toga, kompanija obećava da neće imati naknade za kašnjenje, godišnje naknade, međunarodne naknade ili naknade bez ograničenja.

Kao i kod drugih Appleovih proizvoda, privatnost korisnika će biti na najvišem nivou.

"Apple neće znati šta ste kupili, gdje ste to kupili i koliko ste platili. Goldman Sachs nikada neće prodati vaše podatke trećim stranama za marketing i oglašavanje", kaže Jennifer Bailey, potpredsjednik za Apple Pay.

Appleova kartica korisnicima bi trebala biti dostupna već od ovog ljeta.

Vezani članci