Tehnologija
0

Apple neće prodavati NBC-jeve emisije na iTunesu

Sarajevo-x.com
Kompjuterskomultimedijski gigant Apple zaratio je s TV kućom NBC Universal zbog cijena njihovih televizijskih emisija objavivši u petak da ove jeseni neće prodavati nikakve NBC-jeve emisije na iTunesu.

Ranije je NBC najavio Appleu da od kraja godine neće svoje sadržaje prodavati na iTunesu. NBC je do sada kontrolisao 40% video downloada na iTunesu.

"Razočarani smo zato što NBC napušta iTunes jer se nismo mogli složiti oko njihovih nerazumnih povećanja cijena", rekao je Eddy Cue, Appleov potpredsjednik iTunesa. "Nadamo se da će uskoro promijeniti svoje mišljenje i ponuditi njihove TV emisije desetinama miliona iTunes korisnika."

Apple je odlučio radije ukinuti NBC-jeve emisije na iTunesu na jesen prije početka prikazivanja jesenskih sezona, nego krajem godine, usred sezone.

NBC insistira da je Apple prema ugovoru dužan na iTunesu prodavati nove epizode aktuelnih serija kao što su "Heroes" i "The Office" sve do decembra. Apple može samo odbiti prodaju novih serija kao što je "The Bionic Woman".