Nekoliko uređaja
43

Apple će predstaviti tri nova iPhonea, Watch s većim ekranom i poboljšane iPade Pro

Klix.ba
Kompanija Apple za svoje kupce priprema nekoliko novih uređaja koje namjerava predstaviti u drugoj sedmici septembra.

Bloomberg piše da Apple ovu godinu smatra još jednom "S godinom" što znači da će novi smartphonei zadržati aktuelni dizajn, ali da će hardver biti poboljšan.

Apple će predstaviti tri nova iPhonea, tako da možemo očekivati poboljšani iPhone X sa 5,8-inčnim OLED ekranom, novi flagship iPhone sa 6,5-inčnim OLED ekranom, kao i novi jeftiniji model sa 6,1-inčnim LCD ekranom koji će izgledati kao iPhone X. Dva veća uređaja bi mogla imati i dva SIM slota, barem u određenim regijama.

Što se tiče 6,1-inčnog iPhonea, on će biti dostupan u različitim bojama među kojima su siva, bijela, plava, crvena i narandžasta. Također, posjedovat će aluminijske ivice bez boje za razliku od ivica od nehrđajućeg čelika koje su bile u boji kućišta u slučaju iPhonea X.

Sva tri uređaja će podržavati nove kontrole pokretom koje već posjeduje iPhone X, kao i Appleov sistem FaceID namijenjen za otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

U Appleu se dosta razgovaralo o imenima uređaja. Novi flagship bi se mogao zvati iPhone Xs, a veći model iPhone Xs Plus.

Ove godine možemo očekivati i poboljšane AirPods slušalice, novi smartwatch Apple Watch s većim ekranom u istom kućištu, novi bežični punjač (vjerovatno AirPower), kao i poboljšane modele iPada Pro s tanjim ivicama kod kojeg će FaceID sistem zamijeniti senzor za otisak prsta u Home dugmetu.

Naravno, kao i uvijek, ove informacije nisu zvanične pa ćemo na njih morati čekati do septembra.

Vezani članci