{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apple će postati najveći proizvođač PC računara

S
22.11.2011. u 21:39
0
5
Apple će postati najveći proizvođač PC računara
0
Apple će postati najveći proizvođač  PC računara
Apple je na putu da postane najveći proizvođač PC računara i preuzme tu titulu od trenutno vodećeg HP-a. Ovo je objavila kompanija Canalys koja se bavi istraživanjima tržišta računara. Analitičari tvrde da će ovu ulogu Apple preuzeti od HP-a, već u prvoj polovini 2012. godine.
Iz Canalysa nisu otkrili koliki tačno dio tržišta će Apple preuzeti, ali se očekuje da će novi iPad iduće godine biti sasvim dovoljan da odmakne sve rivale na listi, a pogotovo HP.

Iako su tableti do sada tretirani kao dodatak, analitičar iz Canalysa, Tim Coulling rekao je da tableti sve više mijenjaju tradicionalne računare i laptope.

"Možda neće svi korisnici odjednom zamijeniti svoje računare tabletima, ali sam sasvim siguran da nas to čeka u narednim godinama, kada ćemo svi koristiti tablete", rekao je Coulling, prenosi Silicon.com.

S obzirom na to da PC-jevi i tableti imaju približne cijene, oni se takmiče i za istu ciljnu grupu za isti budžet. Coulling je dodao da se, pošto su do sada HP računari imali primat, očekuju neke inovacije i iz te kompanije, ali nedovoljno popularne kao što je iPad, pogotovo novi iPad koji će izaći iduće godine.

Pošiljke Apple računara u zemlje u kojima nema njihovih poslovnica samo u posljednjih nekoliko mjeseci povećane su za 26 posto, što svjedoči o njihovoj popularnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: