Izvanredna olakšica
5

Apple će do 2019. godine proizvesti novu olovku za precizno kucanje i crtanje na ekranu

Klix.ba
Kompanija Apple planira do 2019. godine izbaciti na tržište novu olovku Apple Pencil koja će korisnicima iPhonea i iPada omogućiti potpuno novu preciznost u kucanju, skiciranju ili crtanju na ekranu.

Nova Appleova olovka moći će se koristiti za razne grafičke poslove, dizajniranje, animacije te svakodnevno pretraživanje interneta, slanje poruka i slično. Brojni grafički dizajneri i arhitekte koji su godinama vjerni Appleovim proizvodima posebno će biti zadovoljni novom olovkom uz koju će pojedine poslove moći brzo rješavati i na svojim mobitelima.

Kao i prethodni modeli Apple olovki, i nova će se brzo puniti uz USB kabl. Naprimjer, uz punjenje od 15 sekundi, olovka će moći raditi 30 minuta. Korisnici će moći mijenjati vrh olovke kada se istroši, a u svakom pakiranju dobit će po jedan zamjenski.

Osnivač Applea Steve Jobs bio je protiv korištenja ekrana osjetljivih na dodir, ali kako se vremena mijenjaju te tržište jača i iPhone mobiteli su dobili velike staklene zaslone, a uskoro i olovku. Appleov najveći konkurent Samsung već u svojoj ponudi ima vrhunski telefon s olovkom.