Očekivanja analitičara
45

Apple bi u aprilu mogao predstaviti 15,5-inčni MacBook Air

D. B.
Kompanija Apple radi na verziji MacBooka Air s 15,5-inčnim ekranom, koja se očekuje u aprilu.

Iako zvaničnih informacija iz Cupertina još uvijek nema kada je riječ o novom MacBooku Air, analitičari na osnovu insajderskih informacija tvrde da je proizvodnja panela za 15,5-inčni MacBook Air počela ovog mjeseca, dok se dolazak ovog modela očekuje u aprilu. Ranije su se pojavile i glasine da će 15,5-inčni MacBook Air biti dostupan u dvije verzije, odnosno s M2 ili M2 Pro procesorom.

Analitičar Ming-Chi Kuo je također ranije kazao da bi pomenuti laptop mogao stići s dvije opcije procesora. Verzija s M2 procesorom će navodno podržavati 35W punjenje, a ona s M2 Pro procesorom bi trebala ponuditi podršku 67W punjenja. Međutim, Kuo je naglasio da ovaj laptop možda neće nositi ime MacBook Air.

Bloombergov novinar Mark Gurman vjeruje da Apple radi na 15-inčnoj verziji MacBooka Air, koju očekuje na proljeće. Ti bi navodno trebala biti poboljšana verzija 13,6-inčnog MacBooka Air, koji je predstavljen na WWDC-u 2022. godine. Ovaj model ima 13,6-inčni Liquid Retina ekran sa zubom za web kameru rezolucije 1.080p. Pokreće ga M2 procesor s 10-jezgrenom GPU jedinicom. Ovaj laptop ima 2 TB SSD memorije i bateriju koja podržava 67W punjenje, a traje 18 sati.

Vezani članci