Tehnologija
0

Apple bi mogao predstaviti iPad mini Pro

Klix.ba
Prodaja Appleovog iPada nije kao nekad, a nakon što su se na tržištu pojavili 12,9-inčni iPad Pro i 9,7-inčni iPad Pro, jasno je da je budućnost ovog tableta među profesionalcima.

Sada su se pojavile glasine da Apple planira proizvesti iPad mini Pro sa 7,9-inčnim ekranom te da će 9,7-inčni iPad Pro biti zamijenjen nešto većim 10,1-inčnim modelom. Tu informaciju je objavio pouzdani japanski blog Macotakara.

Appleov iPad mini Pro bi imao sve mogućnosti koje bi ga učinile pro tabletom, uključujući True Tone ekran predstavljen dolaskom 9,7-inčnog iPada Pro, Smart Connector sa strane za magnetno povezivanje dodataka poput tastature, quad stereo zvučnike, poboljšanu kameru od 12 megapiksela s True Tone bljeskalicom i četiri nova podešavanja mikrofona.

Posljednji iPad mini je predstavljen 2015. godine, tačnije, bio je to iPad mini 4, koji je zapravo iPad Air 2 sa manjim ekranom.

Prelazak na veći ekran bi omogućio Appleu da poveća rezoluciju, ali bi i ponudio više prostora za rad.

Ovaj izvještaj se donekle poklapa s riječima analitičara kompanije KGI Securities Ming-Chi Kuoa, koji je izjavio da će Apple predstaviti veći iPad Pro. Međutim, on je rekao da će uređaj imati 10.5-inčni ekran.

Appleov 12,9-inčni iPad Pro će navodno također dobiti sva poboljšanja koja će posjedovati iPad mini Pro.

Dolazak iPada mini Pro se očekuje 2017. godine.

Vezani članci