Veći ekran
4

Apple bi ipak mogao u junu predstaviti 10,5-inčni iPad Pro

Klix.ba
Redizajnirani Appleov iPad Pro bi mogao biti predstavljen sljedećeg mjeseca, odnosno u junu.

Na internetu se pojavila lista kućišta za iPad Pro sa 10,5-inčnim ekranom, uređaj koji zasad ne postoji. Prema informacijama s liste, kompanija Urban Armor Gear (UAG) priprema kućišta za 10,5-inčni iPad Pro, koja će se pojaviti u prodaji u junu. To daje dovoljno motiva za spekulacije da na ovaj uređaj nećemo morati čekati do jeseni.

Apple će navodno predstaviti 10,5-inčni iPad Pro, koji će biti direktna zamjena za aktuelni 9,7-inčni tablet. Veći ekran ne mora značiti i veći iPad, jer se priča da će novi uređaj imati tanje ivice, posebno u gornjem i donjem dijelu, kako bi dimenzije cjelokupnog uređaja bile blizu dimenzijama 9,7-inčnog tableta.

Još uvijek nema informacija o tome da li Apple planira i predstaviti osvježeni 12,9-inčni iPad Pro, kojem je osvježenje potrebno više nego 9,7-inčnom modelu s obzirom da nije dobio nasljednika od jeseni 2015. godine.

Predstavljanje novog iPada Pro bi se moglo poklopiti s Appleovom godišnjom WWDC developer konferencijom, koja počinje 5. juna. Očekuje se da će Apple predstaviti nove verzije svojih platformi, a to su iOS, macOS, watchOS i tvOS.

Vezani članci