Korisnici biraju
1

Apple: Ažuriranjem iOS sistema stižu nove promjene

Klix.ba
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Izvršni direktor kompanije Apple Tim Cook izjavio je da će sljedeći update iOS11 dozvoliti korisnicima da sami odluče da li će sistem "namjerno" usporavati rad telefona zarad dobrobiti baterije ili ne.

Nakon što je prošlog mjeseca kompanija priznala da namjerno usporava starije modele iPhonea zbog mogućih problema s baterijom, javnost se pobunila, a pokrenuto je i nekoliko tužbi.

U intervjuu za ABC News Cook je rekao da će novi update iOS11 koji će biti pušten narednog mjeseca imati mogućnost da korisnici sami biraju.

"Dat ćemo ljudima uvid u 'zdravlje' baterije i sve će ovo biti veoma transparentno. To do sada nismo radili", dodao je Cook.

Cook je također istakao da će iOS11 informisati korisnike o automatskom redukovanju performansi kako bi se spriječila nagla gašenja telefona.

"Ukoliko to ne želite, isključite telefon, ali to nije poželjno jer je najbolje telefon staviti na njegova automatska podešavanja kako bi se produžilo njegovo trajanje", naglasio je Cook.

Podsjećamo, Apple se izvinio korisnicima zbog namjernog usporavanja baterija, a zahvaljujući novom updateu korisnici će imati mogućnost da biraju.