Apple se izvinio kupcima za usporavanje starijih iPhonea

Klix.ba
29.12.2017. u 08:46
108
28
Apple se izvinio kupcima za usporavanje starijih iPhonea
108
Apple se izvinio kupcima za usporavanje starijih iPhonea Foto: EPA-EFE
Apple je uputio izvinjenje klijentima zbog namjernog usporavanja rada nekih starijih modela iPhonea.
Kompanija je obećala da će zamijeniti baterije za manje novca i raditi na rješavanju softvera u 2018. godini kako bi klijenti mogli pratiti ispravnost baterije. Neki klijenti su odavno posumnjali kako kompanija namjerno usporava rad starijih iPhonea kako bi kupili nove ili ih nadogradili, što je Apple na kraju priznao.

U saopćenju koje su objavili na zvaničnoj stranici kazali su kako će sniziti cijene baterija koje nemaju upozorenje te će ih mijenjati za 29 dolara umjesto 79 dolara, kolika je stvarna cijena. Cijena je predviđena za sve oni koji imaju iPhone 6 i slabije telefone.

"Povjerenje klijenata Appleu znači sve. Nikada nećemo prestati raditi na tome da ga zaslužimo i zadržimo. Radimo posao koji volimo zahvaljujući vašoj vjeri i podršci i nikada to nećemo zaboraviti, niti uzeti zdravo za gotovo", kazali su iz Applea.

Firma ima osam odvojenih tužbi u SAD-u te Izraelu i Francuskoj. Apple je kazao kako je napravio izmjene na iOS operativnom sistemu kako bi upravljali starim litij-ionskim baterijama u nekim uređajima, jer se performanse baterije vremenom smanjuju.

"Litij-ionske baterije postaju manje sposobne za napajanje strujom u hladnim uvjetima, kada nisu skroz napunjene ili tokom vremena, što može dovesti do neočekivanog gašenja uređaja zbog zaštite elektronskih komponenti", kazali su u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: