Tehnologija
7

Apple 12. septembra uz iPhone predstavlja i 4-inčni iPod Touch

Klix.ba
Apple namjerava predstavili novu linijiu iPoda koja uključuje 4-inčni Touch, uz nestrpljivo očekivani iPhone 5. To će se dogoditi na konferenciji za medije 12. septembra.

Različite verzije najprodavanijeg muzičkog uređaja će biti predstavljene, a među njima će biti i poboljšani iPod Shuffle, iPod Nano i niz iPod Toucheva.

Prošle je sedmice Apple poslao pozivnice na konferenciju za medije s naznakom da će predstaviti novi iPhone. Na istom događaju će biti predstavljen i iPod Touch koji će imati veći 4-inčni ekran te još dva uređaja.

Nova linija iPoda Touch je također poprilično interesantnija od novih linija iPoda Nano i iPoda Shuffle. Aktuelna ponuda iPoda Touch nudi tri uređaja različitih cijena i kapaciteta.

Dizajn osnovnih modela će ostati nepomijenjen, dok će skuplji modeli biti redizajnirani. Osim većeg ekrana, vjeruje se da će skuplji modeli imati i manji konektor, više memorije te da će imati instaliran iOS 6.

Poboljšani iPod Shuffle će biti ponuđen u osam različitih boja, a moguće je da će biti predstavljen i veći iPod Nano sa Wi-Fi konekcijom.

Apple očigledno želi poboljšati prodaju iPoda koja je oslabila u posljednjih nekoliko godina zbog velikog uspjeha iPhonea i iPada.

Vezani članci