Besplatno
0

Aplikacija TPS Protect blokira neželjene marketinške telefonske pozive

Klix.ba
Ukoliko mrzite pozive čija je svrha prodaja ili reklamiranje nekog proizvoda ili usluge, potrebna vam je besplatna aplikacija TPS Protect. Slična je opciji neželjene pošte na e-mailu, a dovoljno je samo da svoj telefonski broj, mobilni ili fiksni, registrujete na uslugu TPS i prestanete primati marketinške pozive.

Nakon registracije, kompanijama je zakonom zabranjeno da vas pozivaju. Aplikacija je besplatna, a korisnici za prvih 60 dana moraju platiti jednu funtu kako bi imali dodatne opcije.

Osim blokiranja neželjenih poziva, aplikacija omogućava direktnu prijavu marketinških poziva. Aplikacija prilikom svakog poziva prikazuje pouzdanost telefonskog broja od jedan do pet, a na osnovu toga korisnik odlučuje koje pozive želi primiti. Prilikom svake blokade ili prijave, stepen pouzdanosti broja se mijenja.

"Kada se prijavi prevara, ocjena povjerenja pada, što znači da je svačiji glas bitan", kazao je John Mitchison koji stoji iza aplikacije.

Milioni neželjenih poziva se prijavljuju svake godine, a 2016. su samo 22 kompanije platile kazne zbog smetnji. Problem je u tome što mnoge kompanije mijenjaju telefonske brojeve.

Vezani članci