{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aplikacija Toma Hanksa najprodavanija na iTunesu

F
19.8.2014. u 15:26
4
7
Aplikacija Toma Hanksa najprodavanija na iTunesu
4
Aplikacija Toma Hanksa najprodavanija na iTunesu
Aplikacija koja na digitalnim uređajima stvara osjećaj tipkanja na stvarnoj pisaćoj mašini pod nazivom Hanx Writer, u čijem je osmišljavanju sudjelovao glumac Tom Hanks, najčešće je skidana aplikacija Appleovog portala iTunes.
Prema pisanju britanskog Guardiana, Hanx Writer je simulator tipkanja koji stvara iskustvo manualnog tipkača "obogaćenog lakoćom i brzinom iPada". Aplikacija dolazi u tri verzije za iPad, a osnovni je model besplatan.

Oscarom ovjenčanog glumca za osmišljavanje te aplikacije inspiriralo je "šaroliko i šarmantno iskustvo tipkanja na pravoj pisaćoj mašini, praćeno zvucima 'klikanja' i nepogrešivog zvonca kod prelaska u novi red".

"Početkom 70-tih godina prošloga stoljeća kupio sam pisaću mašinu, dovoljno malu za putovanja svijetom i dovoljno čvrstu da preživi desetljeća mahnitog tipkanja", piše Hanks na uvodnoj stranici aplikacije.

"Od tada sam ih kupio još puno, raznovrsnog dizajna, performansi i zvuka. Svaka na papiru ostavlja trajan trag mašte uz pomoć slova, čekića, papira i tinte, kao nježnija verzija klesanja kamena. Pišem ne mareći za greške jer me dodir i zvuk koji mi pruža pisaća mašina ispunjavaju na način koji se ne može ni sa čime usporediti - sve do sad!", dodaje Hanks.

Uz zagovaranje duha stare škole, Hanx Writer nudi mogućnosti pohrane i slanja teksta elektroničkom poštom, te printanja i dijeljenja dokumenata. Dostupne su i dodatne verzije koje nude pohranu većeg broja dokumenata, označavanje u boji i pozadinske boje (Hanx 707), povezivanje tekstova i dodavanje slika te druge mogućnosti napredne tehnologije (Hanx Golden Touch).

Aplikacija je namijenjena iPadima s operacijskim sistemima od 7.0 nadalje, a razvijena je u saradnji s kompanijom za razvoj mobilnih uređaja Hitcents.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: