Inovacija iz Njemačke
17
Aplikacija ShareKey umjesto ključa
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvo ovo je stara vijest, drugo evva je odron samo takav, imas daleko bolje proizvode od evve. Losa ti reklama btw varalice.
Evo ja imam ovo: Uzeo sam sebi i radi super. http://www.evva.at/products/electronic-locking-systems-access-control/e-primo/funktion/en/ Radi na prinzipu RFI Chip prislonis u pravi se cuje klick i okrenes i odna mozes da otkljucas. Dobijes software kojim definises svoje chipove i ako jedan izgubis samo ga deaktivirash,,, Evva je jedan ona najjaci i sigurniji sistema u svijetu, mada ima i DOM i Burgwacht. I to sam vidio kod nas u fimri takav sistem imamo. Naravno sljedeci korak je ne treba ti kartica kucnja kad si dosao na posao nego kad prislonis svoj chip tad si na poslu kuca ti e vrijeme, i mozes da pratis kad je ko bio u firmi kad je izasao iz firme itd. Baterija koja je u bravi ugradjena radi min 30 000 otkljucavanja, ali ako baterija se istrosi na sprednje strane se skine maska i jos mar sarafa odvrne i moze da se baterija zamijeni lako.
ja kao elektrotehičar mogu samo reći, da propaganda što mediji kažu... da to nije iistina.
I tako jednom sve na dugme, nestane struje i pusiona -.-
cekaj malo, u redu da postoji aplikacija, ali sta je sa hardwer-om? na koji nacin je implementirana brava i da li joj je potrebno napajanje?
I tako ukradu ti mobitel a ostanes i bez stvari u kuci a i bez hyndaija.
I sta mislis,rikne ti baterija,a tebi se piski pred vratima?! :''''''D
zeno zaboravio sam kljuc, de mi ga mailom posalji...
Fraunhofer , ne Freunhofer btw. Mehanika je zakon