Tehnologija
55

VIDEO / Aplikacija "Feel Me" omogućava da "dodirnete" sagovornika

Klix.ba
Aplikacije poput FaceTimea korisnicima omogućavaju direktnu interakciju s drugom osobom, kao i konvencionalni pozivi. Sada je tu i aplikacija "Feel Me", namijenjena iOS-u, koja pokazuje gdje su prsti osobe s kojom se dopisujete, odnosno koju tipku ta osoba dodiruje u određenom trenutku.

Uz pomoć aplikacije "Feel Me" korisnici mogu vidjeti gdje prst njihovog sagovornika dotiče ekran mobitela tako što se na ekranu njihovog mobitela pojavljjue crvena tačka svaki put kad druga osoba dodirne ekran.

Aplikaciju je kreirao Marco Triverio kao svoj završni projekt na Institutu za interaktivni dizajn u Kopenhagenu Aplikacijom je dopisivanju dodao suptilnu dimenziju. Kada se prsti sagovornika "dodirnu", uključi se vibracija ili zvuk. To postaje emocionalna veza, gotovo kao da su se dvije osobe dodirnule.

Ova ideja je do sada bila u konceptnoj fazi, a Travario poziva zainteresirane da posjete njegovu stranicu i ostave svoje podatke kako bi ih mogao obavijestiti kada aplikacija bude dostupna za preuzimanje.

Vezani članci