Tehnologija
42

Android aplikacije zbog kojih će vam prijatelji koji imaju iPhone zavidjeti

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Određene Andriod aplikacije za razliku od iPhoneovih imaju mnogo više slobode i pružaju mogućnosti korisnicima, koje ne možete dobiti kod Iphoneovih uređaja. Određene aplikacije ekskluzivne su samo za Android, jer omogućavaju nešto što Apple nikada ne bi dopustio.

Neke aplikacije omogućavaju vam da prilagodite svjetlo na svom smartphoneu za prilagođavanje obavijesti, snimanje ekrana, a određene aplikacije vam nude i bonuse za kupovinu posebnih aplikacija, prenosi Business insider.

Androidova aplikacija Audify automatski će vam pročitati obavijesti, ukoliko vozite pa ste onemogućeni da sigurno pročitate informaciju.

Androidova prednost je i mogućnost instaliranja aplikacije za otključavanje telefona pomoću prepoznavanja lica ili glasovnim putem. Radi se o zanimljivoj aplikaciji kojom također možete zaključati i zaštititi aplikacije gdje ne želite da drugi imaju pristup.

Android također nudi i antivirusne aplikacije koje štite operativni sistem, zatim praćenje telefona u slučaju krađe, zaključavanje određenih aplikacija pomoću PIN koda i slično.

Ako vaš telefon ima led svjetlo za obavijesti aplikacija Light Flow će vam dodijeliti prilagođenu boju kada primite SMS, e-mail, telefonski poziv, zatim za obavijesti iz kalendara ili kada vam je baterija pri kraju.