{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amerikanci vijesti čitaju na Internetu

S
3.3.2008. u 10:14
0
0
Amerikanci vijesti čitaju na Internetu
0
Amerikanci vijesti čitaju na Internetu
Skoro 70% Amerikanaca smatra da tradicionalno novinarstvo više nije u modi, a gotovo svaki drugi Amerikanac okreće se Internetu u potrazi za dnevnom dozom vijesti, rezultati su najnovijeg istraživanja.
Prema istraživanju agencije Media/Zogby Interactive, većina Amerikanaca smatra da je novinarstvo veoma važno za kvalitetan život, dok ih je 64 posto nezadovoljno novinarstvom u svojim zajednicama.

U istraživanju je sudjelovalo 1.979 Amerikanaca, a čak polovini njih je Internet primarni izvor vijesti i informacija, dok je u prošlogodišnjoj anketi njih 40 posto vijesti čitalo na Internetu. Manje od trećine anketiranih osoba se putem televizije informišu o svemu, dok njih 11 posto najčešće koristi radio. Preostalih 10 posto anketiranih Amerikanaca čita novine.

Dakle, više od polovine onih koji su rasli uz Internet (18-29 godina) čitaju vijesti i prikupljaju informacije online, u odnosu na samo 35 posto Amerikanaca od 65 i više godina. Starije odrasle osobe su jedina grupa koja favorizira primarne izvore vijesti radije nego Internet, a njih 38 posto najviše gleda televiziju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: