|

Američka kompanija AT&T najavila pokretanje 5G mreže do kraja 2018.

Američka kompanija AT&T najavila pokretanje 5G mreže do kraja 2018.
2
Klix.ba
4.1.2018. u 10:26
31
komentara
2

dijeljenja
Američka kompanija AT&T najavila pokretanje 5G mreže do kraja 2018. Foto: Dallas Morning News
Američka kompanija AT&T najavila je kako planira do kraja 2018. godine pokrenuti 5G mrežu na desetak tržišta, i to u skladu sa specifikacijama mreže koje je nedavno u Portugalu usaglasila 3GPP organizacija.
Pozitivna je vijest kako AT&T zapravo radi na stvarnoj 5G mreži, s obzirom na to da je kompanija prošle godine objavila razvijanje takozvane 5G Evolution mreže koja se u velikoj mjeri sastojala od postojećih LTE tehnologija koje su konkurenti kompanije već usvojili.

Kompanija AT&T nije objavila više detalja o razvijanju 5G mreže, osim kako će mreža biti izgrađena na najnovijim standardima usaglašenim na sastanku u Lisabonu polovinom decembra prošle godine. To znači da će AT&T morati osigurati do 100 Mbps za preuzimanje i 50 Mbps za upload.

Pored razvoja stvarne 5G mreže, AT&T je također najavio proširenje svojih LTE i 5G Evolution mreža.

Podsjećamo, kompanije T-Mobile i Verizon također su obećale kako će početi isporučivati 5G mrežu 2018. i 2019. godine. Postizanje formalnog dogovora o standardu izgleda 5G mreže je veliki korak naprijed za stvaranje stvarnih i komercijalnih 5G mreža. Na ovaj način tehnološke kompanije imaju jasnu sliku onoga što trebaju izgraditi.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...