Može i ovako
4

Alexa rješava problem: Mama našla odličan način da navikne sina na tutu

DP
Pixabay.com
Pixabay.com
Svi roditelji znaju koliko muke može zadati odvikavanje djece od pelena, od sada to uopće ne bi trebao biti problem.

U određenom trenutku života vaše djece, morat ćete ih početi učiti da idu na tutu, prenosi Mirror.

Stavljanje pelena i pokušavanje da ih natjerate da idu na tutu može biti prilično stresan posao, ali jedna mama misli da je našla način da cijelu stvar malo olakša.

U objašnjenju koje je postavila na društvenim mrežama, žena po imenu Leanne navela je kako je koristila Amazonov pametni uređaj Alexa kako bi pomogla svom sinu da se sjeti koristiti tutu.

Sada i ona i dijete misle da je ovaj trik briljantan.

Leanne je rekla kako je učenje djeteta da ide na tutu bilo prava noćna mora prije nego što je otkrila Alexu.

Način na koji je iskoristila ovaj uređaj, zapravo je vrlo jednostavan.

"Ne znam jesu li se već svi sjetili ovoga, pa ja malo zaostajem, ali ipak ću podijeliti priču. U svojoj kuhinji imam uređaj Alexa. Zamolila sam ga da stavi podsjetnik na svakih 40 minuta za mog sina i podsjeća ga da ide na tutu", objašnjava Leanne.

Kaže da je ovo savršeno, jer Alexa oslovi njenog sina po imenu i pita ga da ide na tutu.

"I on misli da je odlično. Bilo je jako uspješno i zaista je pomoglo u njegovom odvikavanju od pelena", dodaje ova mama.

Dodala je još i to da kad god dječak ode na tutu nakon što ga uređaj podsjeti, ona ga nagradi slatkišem. Njenu objavu lajkalo je više od 300 ljudi, među kojima dosta roditelja koji su rekli da će i sami probati ovaj sustav.

"Ovo je genijalno, našem će se dječaku to sigurno svidjeti i radije će slušati šta mu kaže Alexa, nego što mu kažemo mi, sigurna sam", oduševljeno je napisala jedna žena.

"O Bože, vrijedi imati Alexu samo zbog toga", napisala je druga.

"Sviđa mi se ova ideja. Upravo pokušavam  svog sina naviknuti na tutu, tako da ću se obratiti Alexi za pomoć", kaže treća mama.

Sudeći prema mišljenju stručnjaka, svako je dijete različito i ne bi trebalo uspoređivati svog mališana s drugima.

Također postoji i nekoliko znakova za to da su vaša djeca spremna za učenje da idu na tutu. To podrazumijeva da će se zaustavljati i gledati u pelene, prepoznavati njihove funkcije i insistirati na tome da se pelena odmah promijeni.