{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Adekvatna rješenja za korisnike pametne telefonije

F
7.4.2011. u 14:24
0
2
Adekvatna rješenja za korisnike pametne telefonije
0
Adekvatna rješenja za korisnike pametne telefonije
Pojavom sve većeg broja "smartphone" uređaja dolazi do ekspanzije broja korisnika mobilnog interneta, te količine prenesenih podataka. Nokia Siemens Networks nudi mrežna rješenja pomoću kojih korisnici takvih uređaja mogu u potpunosti uživati u svojim uslugama, izjavio je danas na prezentaciji "Nokia Siemens" mrežnih sistema za "smart" telefoniju direktor Nokia Siemens Networks d.o.o. Sarajevo Dino Miljković.
Više od trećine svjetske populacije je priključeno na telekomunikacijske sisteme. Inteligentne mreže korisnicima omogućavaju da iskoriste sve prednosti novih uređaja.

Danas u svijetu ima više od pet milijardi pretplatnika mobilne telefonije, od kojih jedna milijarda koristi pametne telefone. Predviđa se da će do 2015. godine globalni mobilni prenos podataka sa "smart" uređaja i laptopa biti uvećan za 10.000 posto.


Menadžer Nokia Siemens Networksa Michail Angelov je objasnio da mobilne širokopojasne konekcije velikom brzinom preuzimaju primat nad fiksnim, zbog čega je sve manji broj mreža spreman izaći na kraj sa povećanom količinom mobilnih podataka.

"Operateri se moraju pripremiti za nadolazeće valove ekspanzije pametne telefonije i nove generacije smartphona. Kombinacija stalnog korištenja aplikacija, mobilnosti i rasta broja korisnika 'smartphone' i tablet uređaja predstavljaju sve veći izazov operaterima širom svijeta", istakao je Angelov.

Prodaja "smartphone" uređaja porasla je za gotovo 67 posto tokom prva tri kvartala 2010. godine, te i dalje rapidno raste.

Korištenje usluga pametne telefonije uzrokuje povećan protok informacije i značajno utječe na opterećenje i kvalitet mreže, a time i na iskustvo kranjeg korisnika.

Miljković je istakao da se kao rezultat može pojaviti nezadovoljstvo kod korisnika usluga koji su suočeni sa kratkim trajanjem baterije i zagušenjem mreže.

"Rješenja kompanije Nokia Siemens Networks uključuju optimalno upravljanje mrežnom signalizacijom i korisničkim saobraćajem zahvaljujući maksimalnom iskorištenju mrežnih kapaciteta, kao i duže vrijeme trajanja baterija 'smartphone' uređaja", naglasio je Miljković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: