Nova dimenzija igre
7

Adapter pretvara invalidska kolica u Xbox upravljač

DP
Osobe s invaliditetom nailaze na mnoge prepreke i probleme u svakodnevnom životu, ali im jedan proizvod kompanije Microsoft pruža mogućnost opustiti se i uživati u videoigrama.

Uskoro će moći osjetiti uzbuđenje igranja bolje od svih ostalih.

Xbox prilagodljivi upravljač olakšava igranje videoigara osobama s invaliditetom. Uređaj se može koristiti za dodatno unaprjeđenje invalidskih kolica i njihovo povezivanje s konzolom.

Kompanija AbleGamers Charity radi na rješenjima koja će poboljšati iskustvo igranja gamerima invalidima. Od joysticka koji regulira smjer kretanja kolica stvorili su joystick kompatibilan s Xbox One. Posebni adapter omogućava komunikaciju joysticka na kolicima s adaptivnim upravljačem Xboxa, piše Engadget.

Rezultati su fantastični. Videosnimka prikazuje da se joystick na kolicima može koristiti za igranje Rocket Leaguea.

AbleGamers je počeo s izradom adaptera zahvaljujući donacijama. Procjenjuje se da bi cijena ovog uređaja mogla biti između 30 i 35 dolara, bez troškova kupovine Xbox adaptivnog upravljača.

Vlasnici Xboxa koji su u invalidskim kolicima uživat će u omiljenim igrama, a tehnologija se lako može iskoristiti za ostale konzole i kompjutere.