Zapošljava developere
30

Activision radi na mobilnoj verziji igre Call of Duty: Warzone

D. B.
Kompanija Activision prema posljednjim izvještajima radi na mobilnoj verziji svoje popularne igre Call of Duty: Warzone.

Activision je nedavno na svom profilu na LinkedInu objavio oglas za posao jer zapošljava developere za COD Mobile i Warzone, a to je indikacija da kompanija ima planove za razvoj mobilne verzije Warzonea.

Ovo nije prvi put da su se pojavile glasine o dolasku igre Call of Duty: Warzone namijenjene mobilnim uređajima. Prošle godine je Activision tražio izvršnog producenta kako bi neke mogućnosti Warzonea donio u igru Call of Duty Mobile. Osim toga, u martu ove godine je obavljeno istraživanje u kojem se tražio odgovor gamera da li žele mogućnosti Warzonea u COD Mobile igri. Time je nagoviješten dolazak mogućnosti iz Warzonea ili COD Black Ops 4 igre u COD Mobile.

Špekuliše se da bi se Call od Duty: Warzone Mobile mogao pojaviti krajem sljedeće godine.

Activision već ima jednu mobilnu igru s battle royale modom, a zapošljava i developera za unapređenje studija za razvoj mobilnog gaminga.

Mobilna gaming zajednica raste jer su mnoge PC igre našle put do mobilnih uređaja te je jasno da Activision želi profitirati na isti način.

Vezani članci