Koriste Android 7.1
2

Acer predstavio dvije 360 kamere

Klix.ba
Kompanija Acer je predstavila dvije 360 kamere od kojih je jedna dizajnirana za upotrebu u automobilu.

Acer Holo360 je kamera veličine smartphonea, koja je dobila Qualcommov Snapdragon 625 procesor. Podržava LTE mrežu te posjeduje 3-inčni ekran i može snimati 4K 360 video. Koristi operativni sistem Android 7.1, zbog čega je korisnicima veoma lako dijeliti snimke putem društvenih mreža.

Druga Acerova kamera je nazvana Vision360 te je dizajnirana za korištenje u automobilima. Ona može snimati svaki ugao automobila u 4K rezoluciji, a potom uploadovati snimak na cloud zajedno s podacima o GPS koordinatama i brzini automobila. To je veoma korisno pri sudarima, a ako je automobil udaren dok je parkiran, Vision360 se aktivira, snima klip te korisniku šalje notifikaciju na smartphone.

Kamera Vision360 podržava praćenje situacije iz daljine, kao i praćenje lokacije automobila. Korisnici mogu gledati snimak i pomoću Acerovog VR headseta.

Prodaja kamere Holo360 počinje u novembru, a cijena će iznositi 429 dolara. Nakon toga će se na tržištu pojaviti i kamera Vision360 u Evropi i koštat će 349 eura (414 dolara).