Pametne naočale
10

ACE Eyewear mogu postaviti video direktno na Facebook, Instagram i YouTube

Klix.ba
Nakon što je Snapchat predstavio svoje pametne naočale Spectacles koje imaju mogućnost snimanja videa, još jedna kompanija je odlučila okušati se na tržištu kreirajući izvanredne ACE Eyewear pametne naočale koje mogu postavljati videosadržaje na Facebook, Instagram i YouTube.

Dok Spectacles jedino mogu postavljati video direktno na Snapchat, kompanija Acton, inače poznata po proizvodnji električnih skateboarda, kreirala je naprednije naočale.

ACE Eyewear imaju mogućnost snimanja fotografija kamerom od osam megapiksela te snimanja HD videa. Prikaz kamere širok je 120 stepeni, a jednostavnim klikom na dugme u gornjem lijevom uglu okvira naočala, počinjete fotografisati ili snimati video.

Baterija naočala može izdržati 1,5 sati konstantnog rada ili 80 sati za vrijeme mirovanja. Ukoliko se s ACE Eyewear naočalama nađete na nekoj zabavi na plaži, ne morate brinuti kako ćete ih pokvariti, jer su otporne na prašinu i vodu.

Naočale imaju četiri gigabajta memorije, a mogu snimati video od 40 minuta, za razliku od Spectacles koje su limitirane na video od 30 sekundi.

ACE Eyewear naočale su dostupne za narudžbu po cijeni od 99 dolara, a isporuka će početi u aprilu.