{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
3D avatar postao pop senzacija u stvarnom svijetu

S
12.6.2011. u 14:49
0
12
3D avatar postao pop senzacija u stvarnom svijetu
0
3D avatar postao pop senzacija u stvarnom svijetu
Foto: AFP
Japanska tinejdžerska pop senzacija Miku Hatsune ima milione oduševljenih fanova, niz hitova i imidž nikad uprljan skandalima, drogom ili sličnim pošastima koje nerijetko prate slavne ličnosti.
Miku ne traži šestocifrene ugovore, uvijek se na nastupima pojavljuje na vrijeme, nema javnih ispada, niti se umara na dvosatnim koncertima u dvoranama ispunjenim do posljednjeg mjesta.

Pitate se kako je sve to moguće? Odgovor je: Miku Hatsune je kompjuterska 3D animacija. Uprkos tome, jedna je od najvećih pop zvijezda na japanskoj sceni.

Drugog jula će održati svoj prvi koncert u Sjedinjenim Američkim Državama, u okviru turneje "Mikunopolis", na sajmu Anime Expo 2011. u Los Angelesu.

Iako Miku tehnički nije živa, to nije spriječilo više hiljada njenih fanova, uglavnom muškaraca, da prisustvuju koncertu u Tokiju.

"Možemo je vidjeti, ali je ne možemo dotaknuti. Ona je pravi idol, najbolji od svih", kaže 21-godišnji student književnosti Keisuke Umeda.Studentica dizajna Azusa Fushimi, odjevena u kostim po uzoru na Miku, koji je sama sašila, dodaje: "Tako je slatka i sjajno pleše."

Miku nastupa uz bend pravih muzičara, koji sviraju na pravim instrumentima. Visoka je 158 centimetara i "teška" 42 kilograma. Kostime mijenja klikom miša.


Njeni obožavatelji poslali su više od 30.000 pjesama i filmova sa Miku u glavnoj ulozi.

Kompanija koja stoji iza ovog softvera je Crypton Future Media iz Sappora. Njima je pri kreiranju 3D senzacije pomogla pjevačica Saki Fujita, prenosi AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: