Prepun Dom mladih
65

Regionalne YouTube zvijezde pripredile nezaboravno druženje s fanovima u Sarajevu

Dž. L.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
U prepunom Domu mladih u Sarajevu danas su posjetioci premijernog Ultra Tube Festa uživali u nezaboravnom druženju sa najvećim regionalnim YouTube zvijezdama. Uz velike ovacije pozdravili su CeriXa, Bracu Gajića, Nunija, Nedima, iggy Plejera, Nugata, Bake-a, 50N3, Imperatora FX te Saru i Leu Stanković.

Oni koji su se uspjeli progurati u prve redove Dome mladih, uz vrisku su euforično pružali ruke prema YouTuberima koji su se pojavili na sceni. Sudeći prema njihovim reakcijama, najviše su se zabavili mališani koji su se konačno susreli sa likovima čije video sadržaje prate svakodnevno.

S druge strane, ovu priliku da stanu pred svoje vjerne gledaoce, YouTuberi su iskoristili da progovore o svim sigurnosnim izazovima koji se danas nalaze pred ovom popularnom internet platformom.

Kroz jedinstvan edukativno-zabavni program, današnje prvo izdanje Ultra Tube Festa donijelo je puno zabave za cijelu porodicu te sjajnih muzičkih nastupa i iznenađenja.

Uporedo sa glavnim programom, posjetioci prvog festivala ovog karaktera u glavnom gradu BiH, mogli su prisustvovati nizu panel diskusija na kojima su YouTuberi govorili o kreiranju sadržaja na ovoj mreži koja je danas postala jedan od najutjecajnijih medijskih kanala na svijetu. U saradnji sa MFS-EMMAUS danas se razgovaralo i o sigurnosti na internetu, a s vodećim gamerima o gamingu i streamingu.

Ljubitelji video igara također su imali priliku upoznati se sa novim igrama te nekim od najzahtjevnijih gaming trikova.

Jedan od učesnika Ultra Tube Festa, Adnan Cerić ili poznatiji kao CeriX, YouTuber iz Sarajeva, kazao nam je da su njegovi utisci nakon današnjeg dana i više nego pozitivni te da uopće nije očekivao tako veliku posjetu.

Događaj je organizovan uz podršku BH Telecoma i Samsunga.