Najbolji do sada
15

Ponos Huaweija Mate 40 Pro konačno dostupan na našem tržištu

E. M.
Najmoćniji pametni telefon kompanije Huawei do sada, Mate 40 Pro, zvanično je dostupan u prodaji na domaćem tržištu.

Spoj modernog dizajna, snažnih performansi i kvalitetnih kamera karakteriše čitavu Huawei Mate 40 seriju, čije je pojavljivanje pokazatelj kompanijske posvećenosti inovacijama u cilju pružanja najboljeg korisničkog iskustva.

Najbolji do sada

Kompanija Huawei konstantno teži ka pomjeranju sopstvenih granica i unapređuje svaki novi uređaj koji predstavlja tržištu, što su samo neki od razloga zbog kojih se nalazi među liderima u tehnološkoj industriji.

Moćni Huawei Mate 40 Pro dolazi sa najkvalitetnijim kamerama do sad, pružajući unapređene fotografske i videografske opcije. Tu je neizostavni, jednistven dizajn, kao i snažne performanse, koje će ponajviše biznis korisnicima biti od velikog značaja.

Profesionalne fotografije i video snimci dostupni svima

Kamere na Mate 40 Pro uređaju, sada već tradicionalno, nastale su u saradnji s kompanijom Leica.

Sistem zadnjih kamera smješten je u Space Ring dizajn, a Mate 40 Pro posjeduje tri kamere: Super Sensing Wide od 50MP, Ultra Wide Cine od 20MP, Telefoto sočivo od 12MP koja podržava 5x optički zum, 10x hibridni zum i 50x digitalni zum.

Četvrto sočivo predstavlja laserski senzor koji je zaslužan za precizan i brz fokus na fotografijama i video snimcima. Ljubitelji selfija uživaće u dvostrukoj prednjoj kameri koju čine 3D ToF kamera i glavna kamera od 13MP.

"Uz Super Steady Shot opciju za stabilizaciju slike, pravljenje visokokvalitetnih snimaka je jednostavnije nego ikada do sada. XD Fusion HDR Video osigurava uravnoteženu ekspoziciju, čak i pri snimanju sa ekstremnim kontrastom osvetljenja. Tracking Shot opcija je dodatno unapređena, pa tako uz AI fokus pametno prepoznaje subjekat na video snimku i 'prati ga' tokom kretanja. Story Creator opcija omogućava korišćenje pravih kinematografskih efekata, uključujući pozadinsku muziku i filtere", kazali su iz Huaweija.

Dizajn po svačijoj meri

Huawei je poznat po jedinstvenom dizajnu i bojama svojih uređaja, pa je takav slučaj i sa Mate 40 Pro telefonom. Od prethodne Mate serije, neizostavan dio dizajna čini popularni Space Ring na zadnjem panelu - krug u koji su smještene moćne kamere.

Kada je riječ o samoj izradi, kućište Huawei Mate 40 Pro telefona napravljeno je od kombinacije metala i stakla, što mu daje dodatnu čvrstinu i otpornost. Prednju stranu telefona odlikuje OLED ekran dijagonale 6,76 inča, sa zakrivljenjima od 88° što ga, između ostalog, čini veoma udobnim za držanje.

Boje u kojima je Huawei Mate 40 Pro dostupan su: Mystic Silver i Black.

Pouzdan partner tokom cijelog dana

Kvalitetna i izdržljiva baterija, kao i moćni procesor, predstavljaju jedan od glavnih presedana pri odabiru pametnog telefona. Cjelodnevno korištenje prilikom obavljanja poslovnih i privatnih zadataka zahtjeva da pored sebe imamo pametni telefon koji će bez problema ispratiti sve obaveze.

Posljednja serija Mate uređaja od Huaweija dolazi s baterijom kapaciteta od impresivnih 4400 mAh. Pored toga, uz telefon stiže i popularni Huawei Super Charge punjač od 66W.

Za snažne performanse zadužen je prvi u svijetu 5nm čipset, Kirin 9000. Zahvaljujući ovom moćnom procesoru potrošnja baterije je znatno smanjena, pa je samim tim njen životni vijek produžen i unaprijeđen. Također, otvaranje velikih fajlova, naprednih programa i aplikacija traje svega nekoliko sekundi, upravo zbog Kirin 9000 procesora.

Cijene kao i detaljnije informacije o Mate 40 uređaju dostupne su na ovom linku.