Za ljubitelje Xbox igara
26

PC Game Pass dostupan i u Bosni i Hercegovini

E. M.
Ljubitelji XBox igara imaju razloga za sreću nakon što je od jučer omogućeno da se korisnici iz Bosne i Hercegovine mogu prijaviti i pretplatiti na PC Game Pass.

Ljubitelji gaminga od jučer mogu kupiti PC Game Pass i to nakon što je Microsoft proširio ovu mogućnost dodavši na listu 40 novih zemalja među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Insideri programa od jučer se mogu prijaviti za PC Game Pass Preview čime će dobiti trenutni pristup biblioteci koja sadrži stotine visokokvalitetnih PC igara na Windows operativnom sistemu, uključujući i nova izdanja Xbox Game Studios prvog dana, legendarne igre Bethesda igre, EA Play članstvo te pogodnosti u Riot igrama koje su namijenjene samo članovima.

Uskoro se na PC Game Passu očekuju i nove igre, a među njima i Minecraft Legends te Redfall kao i brojne druge.

PC Game Pass će zvanično biti lansiran u 40 zemalja kako bi korisnici mogli doživjeti nevjerovatno igračko iskustvo u narednim mjesecima, a za sada, igrači se mogu registrovati i pridružiti insiderskom programu kako bi isprobali novi Preview preuzimanjem aplikacije Xbox Insider Hub.

Nakon registracije korisnici se mogu pridružiti pregledu PC Game Pass-a po posebnoj cijeni za testiranje tokom prvog mjeseca.

Iz Microsofta su saopćili da je Xbox posvećen širenju gaming zajednice kako bi svi osjetili radost igranja.

"Sa proširenjem na 40 novih zemalja, PC Game Pass je sada dostupan članovima zajednice iz 86 zemalja širom svijeta kako bi mogli da igraju stotine igara zajedno sa svojim prijateljima i porodicom", saopćeno je.