Astronaut Apolla 14
0

Vlasti prikrivaju kontakte s vanzemaljcima

Sarajevo-x.com
Vanzemaljci su uspostavili kontakt sa ljudima u više navrata, ali vlasti kriju istinu već 60 godina, tvrdi šesti čovjek koji je hodao po Mjesecu.

Nekadašnji astronaut svemirske letjelice Apollo 14 Edgar Mitchell ističe da je bio svjestan mnogostrukih posjeta NLO-a našoj planeti u toku rada za NASA-u, ali je sve ijedan slučaj bio zataškan.

77-ogodišnji Mitchell je u radijskom intervjuu izjavio da su izvori u ovoj agenciji koji su stupili u kontakt s vanzemaljcima ova bića opisivali kao "male ljude koji nam izgledaju čudno".

Pretpostavlja da ET zaista liče na ono kako ih ljudi tradicionalno predstavljaju, odnosno da su mali, imaju velike oči i veliku glavu. Ipak, ovaj bivši astronaut tvrdi da ljudska tehnologija "nije ni blizu sofisticirana" kakva je njihova, a da su oni bili neprijateljski raspoloženi, kaže Mitchell, nas odavno više ne bi bilo.

Ovaj starac sa kolegom Alanom Shepardom drži rekord u najdužoj "šetnji" po Mjesecu koja je trajala devet sati i 17 minuta u toku misije 1971. godine.

"Sve u vezi vanzemaljaca vlada prikriva zadnjih 60 godina, ali to ponekad negdje 'procuri' i neki od nas su privilegovani da imaju informacije o tome," kaže on. "Ja sam se kretao u vojnim krugovima koji znaju situaciju bolje nego što zna javnost i da - posjećivali su nas vanzemaljci."

Mitchell je, piše Daily Mail, doktor nauka, a njegove tvrdnje zvaničnici NASA-e ubrzo su opovrgnuli.