{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIPnet predstavio 3G u Hrvatskoj!

S
29.4.2004. u 16:36
0
0
VIPnet predstavio 3G u Hrvatskoj!
0
VIPnet predstavio 3G u Hrvatskoj!
Foto: vipnet.hr
Hrvatski mobilni operater VIPnet jučer je na konferenciji Microsoft Windays u Opatiji predstavio EDGE tehnologiju kao posljednju stepenicu u uvođenju treće generacije mobilne telefonije.
EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) je tehnologija koja teoretski omogućava brzine prenosa podataka do 473,6 kbps, a time i čitav spektar novih multimedijalnih usluga i sadržaja na mobitelima.

Ovim je Hrvatska među prvim državama u Evropi koje su uspjele uvesti 3G tehnologije, a iz VIPnet-a najavljuju da bi do 1. jula trebali imati pokriveno 90% cijele teritorije Hrvatske. Usluga je trenutno dostupna u pojedinim dijelovima Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Kvarnera. Naravno, za korištenje EDGE tehnoligije, korisnici moraju imati EDGE kompatibilne mobilne aparate (ili druge uređaje).

I dok se u susjednim državma mobilni operateri takmiče u uvođenju novih tehnologija i usluga, naša situacija je prilično tužna. Od postojeća tri operatera, samo MOBIS podržava GPRS, a GSM BIH tek je nedavno izradio tender za nabavku opreme, što svakako puno govori o razvijenosti našeg tržišta mobilne telefonije.

Ostaje nam kao činjenica da ćemo 3G imati kada drugi budu imali 4G.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: