{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNDP organizuje debate vezane za Politiku i strategiju razvoja informacionog društva

Klix.ba
18.2.2004. u 14:33
0
0
UNDP organizuje debate vezane za Politiku i strategiju razvoja informacionog društva
0
UNDP organizuje debate vezane za Politiku i strategiju razvoja informacionog društva
UNDP BiH, zajedno sa ekspertskom grupom Vijeća ministara BiH, radi na razvoju Politike i strategije informacionog društva u BiH. Ako imate šta reći, uključite se u javne debate.
Kao što vam je vjerovatno poznato, UNDP BiH, zajedno sa ekspertskom grupom Vijeća ministara BiH, već duže vrijeme radi na razvoju Politike i strategije informacionog društva u BiH. Prošle godine je održan IKT forum i predstavljena studija i platforma razvoja informacionih i komunikacionih tehnologija u našoj zemlji. Sada je završen prijedlog Politike razvoja informacionog društva (još uvijek nije razmatran na Vijeću ministara), a radi se na Strategiji razvoja informacionog društva.
Po ovim pitanjima UNDP će organizovati četiri javne rasprave na kojima će prisustvovati autori predmetnih dokumenta, i na njima će se učesnici detaljno informisati o toku ovog kapitalnog posla, te imati mogućnost da daju svoje primjedbe i prijedloge na sadržaj ovih dokumenata. Kada ovi dokumenti jednom budu usvojeni, bitno će odrediti i dalju realizaciju kroz donošenje novih propisa i zakona, te prepravku postojećih, a ovo će u mnogome uticati na korištenje informacionih tehnologija u različitim oblastima djelovanja društva.
Rasprave će biti javno oglašene, a održaće se:
Tuzla – 25. februara, u amfiteatru Univerziteta u Tuzli
Banjaluka – 3. marta, lokacija još nije poznata
Mostar – 31. marta, lokacija još nije poznata
Sarajevo – 7. aprila, lokacija još nije poznata
Sve počinju u 14 sati i smatramo da svi koji imaju šta da kažu na ovu temu ili žele da se više informišu o materiji, treba da učestvuju u ovim debatama, jer je u interesu svih nas da se stvore pretpostavke za što stabilnije i produktivnije okruženje u kome postoje šanse i za obezbjeđenje stabilnije profesionalne egzistencije u ovoj oblasti, što sada i nije slučaj. (DM)
Više informacija ovdje.

INFO Online

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: