{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održan dan Oracle tehnologije

F
22.11.2006. u 11:43
0
0
U Sarajevu održan dan Oracle tehnologije
0
U Sarajevu održan dan Oracle tehnologije
Kompanija Oracle BH d.o.o danas je u Sarajevu organizirala Oracle Technology Day '06 (Dan Oracle tehnologije) na kojemu je predstavila najnovija IT dostignuća Oracle partnerske mreže.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tim Oracle stručnjaka iz BiH, Slovenije, Grčke i Malte održao je nekoliko prezentacija, a bile su, uglavnom, fokusirane na poslovne aplikacije.

Predstavljena rješenja Oraclea, kako je rečeno, primjenjiva su u svim segmentima poslovanja, od telekomunikacija, turizma, trgovine i proizvodnje do javnog i finansijskog sektora, a karakteriziraju ih jednostavnost upotrebe, brza implementacija integriranog poslovnog rješenja, bolje poslovne performanse, cjenovna prihvatljivost i smanjenje troškova.

Oracle BH, kako je istaknuo direktor Edin Fetahović, kao članica Oracle Corporation, djeluje u BiH od 1997. godine i to u klasteru s drugim zemljama jugoistočne Evrope zbog malih tržišta.

Oracle BH ima 20 zaposlenih, a njegove sisteme i tehnička rješenja već su prihvatilii Ministarstvo sigurnosti BiH, neke vlade, sva tri telekom operatera u BiH, sve tri elektroprivrede, Raiffeisen bank, Volksbank, Unicredit banka, HVB Central profit banka, te mnoga uspješna bh. preduzeća.

Oracle Corporation drži 48 posto tržišta kada je u pitanju baza podataka, a u prošloj godini ostvarila je dobit od 14,8 milijardi američkih dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: